Beste beheerder,

Wanneer u een VvE in beheer heeft waarbij de elektra van de individuele appartementen wordt beleverd via één centrale elektra-aansluiting, dan is de kans groot dat er een teruggaaf energiebelasting kan worden gerealiseerd.

Vooral bij transformatieprojecten van kantoren naar woningen hebben de appartementen vaak geen eigen elektra-aansluitingen (EAN-code). In dat geval wordt het verbruik vaak omgeslagen op basis van een verdeelsleutel. Anders maakt men gebruik van zogenaamde tussenmeters en wordt er doorbelast op basis van het gemeten verbruiken per appartement. Partijen als ista en Techem verzorgen in dat geval de facturatie naar de individuele bewoners.

Als gevolg van wijzigingen in het energiebelastingstelsel per 01-01-2020 is de potentiële besparing aanzienlijk gestegen. Daar een teruggaaf met 5 jaar terugwerkende kracht kan worden gerealiseerd, kan het bedrag oplopen tot (tien)duizenden euro’s. Een onverwachte meevaller die de VvE eventueel zou kunnen inzetten voor de verduurzaming van haar complex.

VvE Energie heeft ruim 11 jaar ervaring met dergelijke trajecten. Wij voeren dergelijke trajecten geheel op ‘no cure, no pay’ basis uit.

Het enige dat wij van u nodig hebben? Een (maand)nota van de elektriciteitsaansluiting(en) van de VvE.

U kunt te allen tijde contact met ons opnemen via info@energiebelastingteruggaaf.nl of door op werkdagen tussen 9.00 en 18.00 uur te bellen naar 030-3079181 of 06-20294322. U kunt uw nota uploaden op de homepage, dan kijken wij direct wat wij voor u kunnen betekenen en of u kunt besparen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bespaar ook op uw energiebelasting

Middels onze expertise kunnen wij een besparing realiseren betreffende de energiebelasting, die elk jaar terugkomt.

We gaan direct kijken wat ook ú kunt besparen.