• energiebelastingteruggaaf.nl is onderdeel van The Bil Doctor groep. Wij hebben dit energiecollectief opgericht in mei 2009 en hebben inmiddels 7.700+ actieve deelnemers.

  Sinds 2010 realiseren wij proactief teruggaven energiebelasting voor onze cliënten: gemiddeld 1.070 terugkerende trajecten per jaar. Vanaf 2021 hebben wij hier een apart bedrijf voor opgericht.

  Inmiddels staat de teller op ruim 11.700.000 euro energiebelasting die wij hebben teruggehaald voor onze cliënten.

 • Wij werken altijd op 'no cure, no pay' basis. Enkel bij succes vragen wij een percentage van de teruggaaf. Deze wordt pas in rekening gebracht als de teruggaaf is toegekend.

  Mocht onverhoopt blijken dat een teruggaaf niet mogelijk is, dan bent u ons niet verschuldigd: er is dan geen sprake van een cure.

 • Allereerst, betreft dit zeer specifieke materie. Iedere casus is anders en het vergt de nodige kennis om de juist inschatting te maken.

  Vervolgens is het aanvraagtraject omvangrijk en neemt het gemiddeld 7-9 maanden in beslag. Er moeten veel bewijsstukken worden verzameld en in de correcte volgorde worden aangeleverd. Daarnaast is sprake van bepaalde termijnen waarbinnen aanvragen moeten worden ingdiend.

  Daarnaast levert een traject niet altijd geld op. Het is zelfs mogelijk dat in een bepaald jaar een traject zou kunnen leiden tot een additionele betaling. Wij rekenen ieder jaar helemaal door alvorens een verzoek in te dienen. Zo bent u altijd verzeker van een positieve uitkomst.

  Tot slot, kan deze teruggaaf jaarlijks worden gerealiseerd, maar dan moet ook ieder jaar het traject opnieuw worden doorlopen.

  Wij voeren dergelijke trajecten al ruim 12 jaar uit en kunnen u dan ook geheel ontzorgen. Zo geniet u wel van de lusten maar niet van de lasten.


 • Het kan verschillen maar gemiddeld genomen duurt een traject 4-6 maanden. Door ICT-problemen bij de Belastingdienst is dit in 2022 echter fors opgelopen naar 9 maanden, zie onze blogs voor verdere informatie.

 • Ja, bizar genoeg is energiebelasting de enige belasting in Nederland waarover ook nog eens btw word geheven. Hierdoor kan een teruggaaf dus nog hoger uitvallen.

  Per 01-07-2022 is het btw tarief op energie (tijdelijk) verlaagd van 21% naar 9% in verband met de energiecrisis. Per 01-01-2023 is dit weer teruggebracht naar 21%.

 • Formeel moet een verzoek tot teruggaaf binnen 13 weken na afrekening leveringsperiode worden ingediend. Echter mag de Inspecteur ambtshalve tot 5 jaar terug een verzoek in behandeling nemen.

 • Wanneer u een contract afsluit vraagt de leverancier of het leveringsadres voor stroom een verblijfsfunctie heeft. Hiervan is sprake wanneer mensen er kunnen verblijven, dus bv. bij woningen, fabrieken of kantoren. Dit geldt bv. niet bij garagebox, volkstuintje of algemene ruimtes van VvE's.

  Enkel als een adres een verblijfsfunctie heeft, dan heeft u recht op heffingskorting/vermindering energiebelasting.

 • energiebelastingteruggaaf.nl is onderdeel van The Bill Doctor groep (opgericht: 2009). Met ons doorlopende energiecollectief realiseren wij besparingen aan de 'kostenzijde' van de energienota. Wij zorgen ervoor dat u minder betaalt, voor hetzelfde verbruik.

  Daarnaast zijn wij uw klantenservice, vragen stelt u dus gewoon aan ons. Ruim 7.600 actieve deelnemers gingen u voor, die ons gemiddeld met een 9,5 beoordelen (uit 600+ referenties).

  Zie: www.thebilldoctor.nl.

Heeft u nu geen nota bij de hand?

Geen probleem! Laat hier uw contactgegevens achter.

Binnen 2 werkdagen nemen wij contact met u op.