U kunt teruggaaf van energiebelasting aanvragen als achter 1 aansluiting voor elektriciteit meer dan 1 onroerende zaak is aangesloten.

Dit kan het geval zijn als een huis is gesplitst in 2 of meer zelfstandige onroerende zaken, zonder dat afzonderlijke aansluitingen zijn aangelegd. Volgens de huidige wetgeving kan dan maar 1 keer de wettelijke belastingvermindering worden toegepast. Daarom merkt de wetgever zo veel mogelijk de uiteindelijke verbruiker die beschikt over een zelfstandige onroerende zaak als verbruiker aan. Bij de toepassing van de belastingvermindering houden wij daarom rekening met het aantal zelfstandige onroerende zaken ‘achter 1 aansluiting’.

Over de teruggaaf energiebelasting

Non-profitorganisaties kunnen in sommige gegvallen een gedeelte van de reeds overgemaakte energie belasting terugvragen. De teruggave is 50% van de energie belasting die uw energietoeleverancier bij u heeft doorgerekend op de factuur namens de fiscus. Voor de teruggave is het noodzakelijk dat uw onderneming een separaat verzoek indien bij de Fiscus.

Als uw onderneming aan bepaalde de voorwaarden voldoet is het mogelijk een deel van de overgemaakte energie belasting weer terug te krijgen. Dat kan zomaar 50 procent zijn De Fiscust houdt daar bij tevens rekening met een heffings korting voor de energie belasting.

Heeft u nu geen nota bij de hand?

Geen probleem! Laat hier uw contactgegevens achter.

Binnen 2 werkdagen nemen wij contact met u op.